Het weer in Campillos

current
humidity
wind

Campillos is een prachtig stadje in de regio Málaga, gelegen in het zuiden van Spanje. Het stadje heeft een bevolking van ongeveer 8.000 inwoners en maakt deel uit van de provincie Málaga. Het ligt tussen de Sierra de Yeguas en de Sierra de Chimenea, en het landschap is grotendeels vlak met enkele heuvels.

Campillos is gelegen in de Guadalteba-vallei, die wordt doorkruist door de rivier de Guadalteba. De vallei is omringd door bergen en heuvels, waardoor het een prachtige locatie is om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

De gemeente Campillos is verdeeld in verschillende dorpen en gehuchten, waaronder Casabermeja, Sierra de Yeguas en Teba. Elk dorp heeft zijn eigen unieke charme en karakter, met historische bezienswaardigheden en pittoreske straatjes.

 

Campillos staat bekend om zijn jaarlijkse carnaval, dat bekend staat als een van de grootste en meest kleurrijke carnavals in Andalusië. Het evenement trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld, die komen om deel te nemen aan de festiviteiten en te genieten van de sfeer van het feest.

Een andere attractie in Campillos is het prachtige Parque Natural de la Sierra de las Nieves, dat op slechts enkele kilometers afstand ligt. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame soorten flora en fauna, waaronder de Spaanse lynx, de berggeit en de Andalusische esdoorn. Het park is ook populair bij wandelaars en natuurliefhebbers, die genieten van de vele wandelpaden en het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Een andere bezienswaardigheid in Campillos is de kerk van Nuestra Señora del Rosario, die dateert uit de 16e eeuw. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Andalusische barokke architectuur en heeft een prachtige façade met gedetailleerde decoraties en een grote klokkentoren.

Voor degenen die op zoek zijn naar actievere activiteiten, biedt Campillos ook tal van mogelijkheden. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving, waaronder de populaire route naar de top van de berg Camorro, die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Er zijn ook mogelijkheden om te paardrijden, mountainbiken en kanoën op de rivier de Guadalteba.

 

Historie Campillos

Campillos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie. Er zijn archeologische vondsten gevonden die dateren uit de prehistorie en de Romeinse tijd. In de middeleeuwen werd de stad bewoond door de Moren, die het Al-Andalus tijdperk regeerden in Zuid-Spanje.

In de 15e eeuw werd Campillos heroverd door de christenen en werd het onderdeel van het koninkrijk van Castilië. In de 16e eeuw werd Campillos een belangrijke stad vanwege de aanleg van de Koninklijke weg die Málaga met Sevilla verbond. Deze weg bracht veel handel en welvaart naar de stad en er ontstonden verschillende ambachten en beroepen, zoals de vervaardiging van zijde en de productie van olijfolie.

In de 19e eeuw werd Campillos opnieuw belangrijk vanwege de aanleg van de spoorweg tussen Málaga en Córdoba. Deze verbinding bracht een nieuwe impuls voor de economie van de stad en er werden nieuwe industrieën opgericht, zoals textiel- en leerfabrieken.

In de 20e eeuw maakte Campillos een sterke economische groei door, met name in de landbouw- en veeteeltsector. Tegenwoordig is het een stad met een bloeiende industrie en een rijke geschiedenis die nog steeds te zien is in de architectuur en de cultuur van de stad.

Een van de meest opvallende gebouwen in Campillos is de kerk van Nuestra Señora del Reposo, een neoklassieke kerk uit de 18e eeuw. Het is een indrukwekkend bouwwerk met prachtige gebeeldhouwde ornamenten en schilderijen. Een ander opmerkelijk gebouw is het stadhuis, dat gebouwd is in de 19e eeuw en nog steeds dienst doet als het administratieve centrum van de stad.

De stad heeft ook een museum gewijd aan de prehistorie en archeologie, waar bezoekers archeologische vondsten uit de regio kunnen bewonderen en meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van Campillos en de omliggende gebieden.

Voor degenen die van de natuur houden, is er een prachtig natuurgebied in de omgeving van Campillos. Het Fuente de Piedra natuurpark is een belangrijke broedplaats voor flamingo's en andere vogelsoorten en heeft een bezoekerscentrum waar bezoekers meer kunnen leren over de flora en fauna van het gebied.

 

Natuur 

Het landschap van Campillos is kenmerkend voor de regio Andalusië, met uitgestrekte vlaktes en bergen die de horizon domineren. Het natuurgebied "Sierra de Chimenea" biedt de perfecte gelegenheid om deze ongerepte wildernis te verkennen. Dit natuurpark herbergt een overvloed aan planten- en diersoorten, waarvan sommige alleen hier te vinden zijn.

De Sierra de Chimenea is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de Spaanse steenbok en het Andalusische stekelvarken. Maar ook kleinere dieren zoals de Egyptische mangoest, de bunzing en de egel zijn hier te vinden. De rotsachtige hellingen en kloven bieden ideale omstandigheden voor de aanwezigheid van deze diersoorten.

Maar niet alleen de dierenwereld trekt de aandacht van de bezoekers. Ook de flora is hier opmerkelijk, met een scala aan zeldzame en unieke plantensoorten. Er groeien meer dan honderd soorten bloemen, waaronder wilde orchideeën en anemonen. Op de hellingen groeien verschillende soorten bomen en struiken, zoals jeneverbessen, steeneiken en kruisbessen. Hun wortels hebben zich diep in de grond genesteld en weerstaan ​​de soms barre omstandigheden in de regio.

Bovendien zijn er talloze wandelpaden en routes door de natuur, waarvan de bekendste de "Camino de las Lagunillas" is. Deze route biedt prachtige uitzichten op het natuurpark en leidt langs prachtige lagunes en waterstromen. Het is de perfecte manier om de natuur van Campillos te verkennen en het unieke ecosysteem te ontdekken.

De rivier de Guadalhorce, die door het dorp stroomt, biedt ook een uniek landschap en is een belangrijke waterbron voor de regio. Hier kun je kanoën of vissen en genieten van het rustgevende geluid van stromend water.

Het dorp Campillos is omgeven door prachtige olijfboomgaarden en wijngaarden die uitnodigen tot een wandeling door het platteland. In de lente is het landschap bezaaid met kleurrijke bloemen en in de herfst zijn de bomen vol met sappige olijven en druiven.

Met zo'n overvloed aan natuurlijke rijkdommen is het niet verwonderlijk dat Campillos een populaire bestemming is geworden voor liefhebbers van de buitenlucht en de natuur. De diversiteit aan flora en fauna biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers en is een must-see voor wie de natuur van Andalusië wil verkennen.

 

Toerisme

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Campillos is het Castillo de la Peña, een kasteel gebouwd in de 13e eeuw en ooit bewoond door de beroemde Spaanse dichter en schrijver, Pedro de Espinosa. Het kasteel, gelegen op een heuveltop, biedt een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Binnenin vind je een museum gewijd aan de geschiedenis van Campillos en het kasteel zelf.

Een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is, is de Iglesia de Nuestra Señora del Reposo, een kerk uit de 16e eeuw in het hart van de stad. Het gebouw heeft een prachtige barokke gevel en een sierlijke toren die van verre te zien is. Binnenin vind je een aantal opmerkelijke religieuze kunstwerken, waaronder een altaarstuk van Juan Niño de Guevara en een schilderij van de Heilige Familie van Antonio Mohedano.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Campillos, is een bezoek aan het Archeologisch Museum van Campillos een must. Het museum bevat een indrukwekkende collectie prehistorische en Romeinse artefacten, evenals tentoonstellingen over de middeleeuwse en islamitische periodes van de stad.

Een van de meest populaire activiteiten onder toeristen en de lokale bevolking is het verkennen van het prachtige platteland rondom Campillos. De wandelroute van Los Tajos de Alhama is hier een van de belangrijkste trekpleisters. Deze route brengt je door een prachtig landschap van bergen, ravijnen en watervallen en biedt een prachtig uitzicht op de regio. Onderweg kun je genieten van de lokale flora en fauna, zoals de bijzondere rotsvormen die bekend staan als de 'Tajos', of de groene weiden vol wilde bloemen en de kuddes schapen die daar grazen.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer actie en avontuur, biedt Campillos tal van mogelijkheden voor avontuurlijke trips en activiteiten, zoals bergbeklimmen, mountainbiken, kajakken, en wildwatervaren. Er zijn ook verschillende maneges in de buurt, waar je kunt genieten van paardrijden en het verkennen van het prachtige landschap te paard. Tenslotte beschikt Campillos over de grootste outdoor kartbaan van Andalusië.