Het weer in Cártama

current
humidity
wind

Cártama is een gemeente gelegen in de provincie Malaga, in de regio Andalusië in Spanje.

De gemeente ligt op ongeveer 15 kilometer van de stad Malaga en heeft een bevolking van ongeveer 35.000 inwoners.

Cártama is bekend om haar prachtige natuur met schitterend aangelegde wandelpaden en -routes, haar historische bezienswaardigheden en de gastvrije bewoners.

 

Geschiedenis van Cártama

Cártama is al eeuwenoud, als je kijkt naar de historische bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. In de prehistorie was de streek bewoond door de Iberische volkeren.

In de Romeinse tijd was de streek bekend onder de naam "Carthago Nova" en er waren belangrijke Romeinse nederzettingen in de streek. 

In de middeleeuwen was Cártama onderdeel van de Moorse emiraten en er zijn nog steeds resten te zien van de Moorse architectuur in de stad.

In de 16e eeuw werd Cártama veroverd door de Christenen en sindsdien is de stad onderdeel van Spanje.

Natuur 

Cártama is rijk aan natuur en de omgeving is prachtig.

Er zijn veel bossen, bergen en rivieren in de streek en er zijn veel wandelpaden en fietsroutes om de natuur te verkennen.

De omgeving is ook rijk aan wilde dieren, zoals herten, wilde zwijnen en vogels. Er zijn ook veel bijzondere planten en bloemen te vinden in de omgeving.

Toerisme

Cártama heeft veel historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Moorse burcht "Castillo de Cártama", die dateert uit de 12e eeuw. De burcht is nu een museum en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Er zijn ook veel kerken en kathedralen in de stad, zoals de "Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación" en de "Iglesia de San Juan Bautista".

Er zijn ook veel musea in de stad, zoals het "Museo de la Ciudad" en het "Museo de Arte Contemporáneo".

Cártama is ook bekend om zijn lokale markten en festivals, waar bezoekers kunnen genieten van de typische Andalusische cultuur.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy