Het weer in Cártama

current
humidity
wind

Cártama is een prachtige stad in de provincie Malaga, Andalusië. Het ligt in het binnenland, ongeveer 17 kilometer ten noorden van de stad Malaga en is een populaire bestemming voor expats uit Nederland en België.

Cártama heeft alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven: een mediterraan klimaat, betaalbare huizen en appartementen, goede medische voorzieningen, en uitstekende transportverbindingen. 

Bovendien is Cártama omgeven door prachtige bergen en ligt het niet ver van de kust, waardoor het een ideale locatie is voor mensen die van het buitenleven houden. 

 

Prijzen in Cártama

Als je op zoek bent naar een mooie en betaalbare plek om te wonen in Andalusië, dan is Cártama zeker een plaats om te overwegen. Cártama is gelegen in de provincie Málaga, in het zuiden van Spanje en biedt een geweldige levensstijl tegen een betaalbare prijs.

Wat betreft de huizenprijzen, is Cártama goedkoper dan de nabijgelegen steden zoals Málaga en Marbella. De gemiddelde prijs voor een woning in Cártama ligt op ongeveer € 130.000, terwijl in Málaga dit ongeveer € 215.000 is en in Marbella nog hoger. Daarnaast zijn de huurprijzen in Cártama ook relatief goedkoper, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die graag willen wonen in een mooie plek zonder de hoge kosten.

Het levensonderhoud in Cártama is ook relatief goedkoper dan in andere delen van Andalusië. De dagelijkse boodschappen, zoals vers fruit en groenten, zijn goedkoper in de lokale markten en supermarkten. Ook het uit eten gaan is hier goedkoper dan in de nabijgelegen steden en toeristische gebieden.

Een van de redenen waarom het leven in Cártama betaalbaar is, is vanwege het feit dat het een minder bekende plaats is voor toeristen. Hierdoor is er minder vraag naar onroerend goed, wat de prijzen laag houdt. Echter, de populariteit van Cártama is groeiende, waardoor de prijzen in de toekomst mogelijk kunnen stijgen.

 

Wat te doen in Cártama

Cártama is een prachtige plek om te wonen. Het heeft niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook tal van voorzieningen en attracties. Als het gaat om de voorzieningen voor mensen die wonen in Cártama, is er een breed scala aan mogelijkheden om uit te kiezen. Of het nu gaat om winkelcentra, ziekenhuizen of stranden, er is altijd wel iets te vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Wat winkelen betreft, zijn er verschillende winkelcentra in de buurt, waaronder het Plaza Mayor Shopping Center in Málaga en het Centro Comercial La Trocha in Coín. Hier vindt u een breed scala aan winkels en restaurants, variërend van grote ketens tot lokale boetiekjes. Daarnaast zijn er ook markten in de omgeving waar u verse groenten, fruit en andere lokale producten kunt kopen.

Als het gaat om medische voorzieningen, is er het ziekenhuis in Malaga op ongeveer 20 minuten rijden van Cártama. Dit ziekenhuis is uitgerust met de nieuwste apparatuur en heeft hooggekwalificeerde medische professionals die u kunnen helpen met alle medische behoeften.

Voor degenen die van natuur houden, is er het natuurpark Parque Natural Montes de Malaga, dat op slechts een paar minuten rijden van Cártama ligt. Dit natuurpark is een must-visit voor natuurliefhebbers en biedt verschillende wandelpaden en uitkijkpunten waar u kunt genieten van de prachtige natuur en het landschap van Andalusië.

Daarnaast zijn er ook verschillende stranden in de buurt, zoals Playa del Palo, Playa del Chanquete en Playa de la Malagueta in Malaga. Deze stranden zijn allemaal binnen 30 minuten rijden van Cártama te bereiken en bieden prachtige stranden met helder blauw water en wit zand.

Wat het openbaar vervoer betreft, is er een treinstation in Cártama dat verbindingen biedt met Malaga en andere omliggende steden. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die door Cártama lopen en u naar andere nabijgelegen steden kunnen brengen. Voor degenen die met het vliegtuig reizen, is de internationale luchthaven van Malaga op slechts 15 minuten rijden van Cártama.

 

Werk zoeken in Cártama

Als je op zoek bent naar werk in Cártama, is het belangrijk om te weten dat de gemeente zich voornamelijk richt op de landbouw, veeteelt en de voedselindustrie. Er zijn ook enkele bedrijventerreinen waar voornamelijk lichte industrie en logistieke bedrijven gevestigd zijn. Daarnaast zijn er ook veel mensen die in Málaga werken, aangezien de stad op slechts 20 kilometer afstand ligt.

De arbeidsmarkt in Cártama is over het algemeen niet heel groot en er zijn niet veel vacatures beschikbaar. Het is daarom belangrijk om goed te zoeken en te netwerken om kansen te vinden. Als je de Spaanse taal goed beheerst, vergroot dat je kansen op de arbeidsmarkt.

Er zijn wel enkele plaatsen in de buurt waar de vraag naar werknemers groot is, zoals de stad Málaga en de nabijgelegen badplaatsen Torremolinos en Benalmádena, waar veel toeristische bedrijven zijn gevestigd. Ook in de stad Cártama zelf zijn er enkele bedrijven die regelmatig nieuwe werknemers zoeken.

Als je van plan bent om remote te werken, zijn de internetverbindingen in Cártama redelijk goed. De snelheid van de internetverbindingen is vergelijkbaar met die in de meeste andere steden in Spanje. Er zijn enkele co-working spaces beschikbaar waar je kunt werken als je geen geschikte werkplek thuis hebt.

Om werk te vinden in Cártama is het belangrijk om te beschikken over de juiste vaardigheden en ervaring in de sector waarin je wilt werken. Ook kan het helpen om contacten te hebben binnen je vakgebied en om een goed cv op te stellen in het Spaans. Het is ook verstandig om op de hoogte te zijn van de lokale regels en wetten met betrekking tot werkvergunningen en sociale zekerheid.

In het algemeen is het vinden van werk in Cártama uitdagender dan in de nabijgelegen steden zoals Málaga, maar met een beetje geduld en doorzettingsvermogen is het zeker mogelijk om een baan te vinden in deze regio

 

De mensen in Cártama

Cártama is een typisch Andalusisch stadje, waar het dagelijkse leven zich voornamelijk afspeelt onder de lokale bevolking. Er is echter ook een internationale gemeenschap van expats en pensionado's die er hun plekje hebben gevonden. Deze gemeenschap is echter niet zo groot als bijvoorbeeld in de kustplaatsen, zoals Málaga en Marbella.

Het merendeel van de inwoners van Cártama is Spaans, en er zijn relatief weinig expats en buitenlanders. Dit heeft een aantal gevolgen voor het dagelijkse leven. Zo zul je merken dat het Spaans de voertaal is en dat er minder Engels wordt gesproken dan in de meer toeristische kustplaatsen. Ook zijn er minder internationale winkels en restaurants, en zul je je meer moeten aanpassen aan de lokale gebruiken en gewoontes.

Maar dit betekent niet dat er geen plek is voor buitenlanders in Cártama. Integendeel, de lokale bevolking is over het algemeen vriendelijk en gastvrij, en zal je graag helpen als je de taal niet machtig bent. Ook zijn er enkele bars en restaurants die gericht zijn op expats en buitenlanders, waar je in je eigen taal kunt communiceren.

Er zijn ook een aantal Nederlanders en Belgen die in Cártama wonen. Hoewel hun aantal relatief klein is, vormen ze toch een hechte gemeenschap. Er worden regelmatig bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd, zoals borrels en gezamenlijke uitstapjes. Dit kan voor buitenlanders een goede manier zijn om in contact te komen met de lokale bevolking en andere expats.

Al met al is Cártama een plek waar je je als buitenlander zeker thuis kunt voelen. Er is misschien minder internationale luxe en comfort dan in de kustplaatsen, maar de lokale bevolking maakt dit meer dan goed met hun gastvrijheid en hartelijkheid. Als je op zoek bent naar een authentiek Andalusisch leven, met een vleugje buitenlandse invloeden, dan is Cártama zeker een optie om te overwegen.