Het weer in Fuengirola

current
max

Fuengirola is een populaire kustplaats in de regio Málaga, gelegen aan de zuidkust van Spanje. De stad heeft veel te bieden voor expats en toeristen, waaronder prachtige stranden, een bruisend nachtleven, vele restaurants en winkels, en talloze sport- en recreatiemogelijkheden. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders en Belgen hier graag willen wonen. Maar hoe is het nu echt om hier te wonen?

 

Levensonderhoud Fuengirola

Fuengirola is een populaire bestemming voor expats die zich in Spanje willen vestigen. Het is niet alleen een toeristische stad, maar ook een woonplaats voor veel buitenlanders. Maar hoe zit het met de financiën van het wonen in Fuengirola?

Over het algemeen zijn de prijzen van koophuizen in Fuengirola hoger dan in de rest van Andalusië, maar het is nog steeds relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese steden. De gemiddelde prijs voor een appartement in Fuengirola is ongeveer €200.000. Huurprijzen variëren afhankelijk van de grootte en locatie van het appartement, maar over het algemeen zijn ze redelijk betaalbaar.

Het levensonderhoud in Fuengirola is relatief duurder dan in sommige andere delen van Andalusië. Dit komt vooral door de toeristische aard van de stad en de hogere prijzen die daarbij horen. Toch zijn er nog steeds manieren om geld te besparen, zoals het kopen van lokale producten op de markt en het vermijden van toeristische restaurants.

Een belangrijk aspect om op te letten bij het wonen in Fuengirola is de onroerendgoedbelasting, ook wel IBI genoemd. Dit is een jaarlijkse belasting die wordt geheven op het bezit van onroerend goed en kan variëren afhankelijk van de waarde van de woning. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van de financiën.

 

Voorzieningen in Fuengirola

Fuengirola is een stad die bekend staat om zijn bruisende sfeer, mooie stranden en vele voorzieningen. Voor mensen die er wonen zijn er dan ook talloze voorzieningen binnen handbereik. Zo zijn er diverse grote en kleine winkelcentra te vinden in de stad, waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor leuke souvenirs of mode. De Miramar Shopping Centre is een groot winkelcentrum dat je in het centrum van Fuengirola vindt, en waar je terecht kunt voor vele winkels, restaurants en bioscopen.

Voor medische zorg kun je terecht bij het Hospital Costa del Sol, een modern ziekenhuis op zo'n 10 minuten rijden van Fuengirola. Het ziekenhuis heeft een uitstekende reputatie en biedt zorg op hoog niveau.

Ook als het gaat om transport is Fuengirola goed bereikbaar. De stad heeft een eigen treinstation, dat aansluit op de treinverbinding tussen Malaga en Fuengirola. Vanaf hier kun je dus gemakkelijk naar de luchthaven van Malaga, maar ook naar andere steden in de regio.

Als het gaat om ontspanning en recreatie is er in Fuengirola genoeg te beleven. De stad heeft maar liefst acht kilometer aan stranden, waar je kunt genieten van de zon, de zee en het strand. Ook zijn er verschillende parken en tuinen, zoals het Parque Fluvial, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Voor golfliefhebbers zijn er meerdere golfbanen in de omgeving te vinden, waaronder de Mijas Golf Club en de El Chaparral Golf Club.

 

Werken in Fuengirola

Als het gaat om werken in Fuengirola, dan is het goed om te weten dat de stad een bloeiende toeristische sector heeft. Dit betekent dat er vaak seizoensgebonden werkgelegenheid beschikbaar is in de horeca en de detailhandel, vooral in de zomermaanden. Daarnaast zijn er ook andere sectoren die werkgelegenheid bieden, zoals vastgoed, bouw, en technologie. Het is belangrijk om te weten dat de Spaanse arbeidsmarkt heel anders werkt dan de Nederlandse of Belgische arbeidsmarkt. Werkgevers hanteren hier andere regels en procedures als het gaat om solliciteren en werken, en het kan soms lastig zijn om werk te vinden als buitenlander zonder kennis van de Spaanse taal.

Er zijn echter wel plaatsen in de buurt van Fuengirola waar de vraag naar werknemers groot is, zoals de nabijgelegen steden Málaga en Marbella. Voor sommige banen, zoals werken in de toeristische sector, is kennis van het Engels een vereiste en soms ook van andere talen zoals Duits of Frans.

Als je overweegt om remote te werken in Fuengirola, dan is het belangrijk om te weten dat de internetverbindingen hier goed zijn en dat er verschillende coworking spaces beschikbaar zijn voor freelancers en remote werkers. Het kan ook nuttig zijn om lid te worden van lokale ondernemersnetwerken of om contact te maken met andere expats die in dezelfde branche werken om zo meer kansen te krijgen om te netwerken en werk te vinden.

 

Bevolking Fuengirola

Fuengirola is een populaire bestemming onder zowel Spanjaarden als buitenlanders, voornamelijk uit Noord-Europa. Hierdoor is er een levendige internationale gemeenschap in de stad en het dagelijkse leven wordt dan ook sterk beïnvloed door de aanwezigheid van verschillende nationaliteiten.

Het aantal Nederlanders en Belgen in Fuengirola is de afgelopen jaren sterk gestegen, vooral vanwege het aangename klimaat, de nabijheid van de zee en de aantrekkelijke levensstijl. De stad heeft dan ook een aantal Nederlandse en Belgische restaurants en bars, maar ook supermarkten en andere bedrijven gericht op deze groep.

De meeste bewoners van Fuengirola zijn over het algemeen vriendelijk en gastvrij. Het is niet ongewoon om locals en buitenlanders samen te zien in restaurants, bars en op het strand. Een groot voordeel van de internationale gemeenschap in Fuengirola is dat er verschillende activiteiten en clubs zijn waar mensen van verschillende nationaliteiten elkaar kunnen ontmoeten en samen van de stad en haar omgeving kunnen genieten.

Het is belangrijk om te vermelden dat de aanwezigheid van de internationale gemeenschap in Fuengirola invloed heeft op de prijzen. Huur- en koopprijzen kunnen hoger zijn dan in andere delen van Andalusië, vooral in de populaire gebieden dicht bij het strand. Echter, met een beetje onderzoek is het mogelijk om betaalbare huizen te vinden in de stad en de omliggende dorpen.

Over het algemeen is de diversiteit van de bewoners van Fuengirola een belangrijk kenmerk van de stad en draagt het bij aan de charme en aantrekkingskracht van de regio.