Het weer in Manilva

current
max

Manilva is een prachtige stad gelegen in de provincie Málaga in de Andalusische regio van Spanje. Het is een kleine stad met een bevolking van ongeveer 16.000 mensen en ligt aan de kust, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en strand.

Manilva is een van de 44 gemeenten die deel uitmaken van de provincie Málaga en is gelegen aan de Costa del Sol. Het grenst aan de gemeenten Estepona in het westen en Casares in het oosten, terwijl de Middellandse Zee de zuidelijke grens vormt.

De gemeente Manilva bestaat uit drie verschillende plaatsen: Manilva zelf, Sabinillas en Castillo de la Duquesa. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen charme en karakter, en er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden om te ontdekken.

Manilva is vooral bekend om zijn wijngaarden en de productie van zoete wijn, die bekend staat als "vino de Manilva". De wijngaarden zijn te vinden in de heuvels rondom de stad en zijn een populaire attractie voor bezoekers die willen genieten van de lokale wijnen en het prachtige landschap.

Sabinillas is de belangrijkste badplaats van de gemeente en biedt een breed scala aan restaurants, bars en winkels, evenals een prachtig strand. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en koppels die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan de Costa del Sol.

Castillo de la Duquesa is een historische havenstad met een prachtig kasteel dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is gebouwd door de hertog van Manilva en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn. De haven zelf is een populaire plek om te genieten van een maaltijd of een drankje, terwijl u uitkijkt over de boten en de zee.

Manilva is ook bekend om zijn jaarlijkse wijnfestival, dat plaatsvindt in augustus en waar bezoekers kunnen genieten van lokale wijnen, muziek en dans. Andere populaire evenementen zijn de Romería de San Isidro, een religieus festival dat plaatsvindt in mei, en de Feria de Manilva, een jaarlijks feest ter ere van de beschermheilige van de stad dat plaatsvindt in augustus.

 

Historie Manilva

De geschiedenis van Manilva gaat terug tot de tijd van de Feniciërs, die zich hier vestigden vanwege de vruchtbare grond en het milde klimaat. Later kwamen ook de Romeinen en de Moorse overheersers, die allemaal hun stempel drukten op de regio.

Tijdens de Reconquista in de 15e eeuw veroverde de katholieke koning Ferdinand II van Aragon de stad op de Moren en begon hij met de wederopbouw van de stad. Onder zijn bewind groeide Manilva uit tot een belangrijke havenstad voor de handel in wijn, vis en olijfolie.

In de 18e eeuw liet de hertog van Manilva een kasteel bouwen in de stad, dat tot op de dag van vandaag een belangrijke bezienswaardigheid is. Het kasteel diende als verdedigingswerk tegen piraten en vijandelijke troepen die de kust van Andalusië aanvielen.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) was Manilva een strategische locatie vanwege de nabijheid van Gibraltar en de Straat van Gibraltar. Het werd een belangrijke uitvalsbasis voor republikeinse troepen en een doelwit voor nationalistische bombardementen.

Na de oorlog begon Manilva zich te ontwikkelen als een toeristische bestemming, met de aanleg van hotels en resorts langs de kustlijn. Dit bracht een nieuwe economische boost voor de stad en zorgde voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

In de jaren 70 en 80 begon de stad zich te richten op de productie van wijn, met name de zoete wijnen waar Manilva bekend om staat. De wijngaarden werden hersteld en de productie van wijn werd een belangrijke bron van inkomsten voor de stad.

In de afgelopen decennia is Manilva uitgegroeid tot een populaire bestemming voor buitenlandse investeerders en expats, die huizen kopen in de stad en langs de kustlijn. Dit heeft geleid tot een internationale gemeenschap van inwoners en heeft bijgedragen aan de diversiteit van de stad.

Vandaag de dag is Manilva een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur, omgeven door prachtige landschappen en stranden. Het is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Spaanse ervaring aan de Costa del Sol. Met zijn wijngaarden, historische kasteel en festivals biedt de stad een unieke mix van traditie en modern entertainment.

 

Natuur 

Manilva is een regio in Málaga waar de natuur op zijn best is. Het gebied heeft een gevarieerd landschap, van bergachtige gebieden tot uitgestrekte stranden en van weelderige valleien tot ruige kliffen. Het is de thuisbasis van diverse natuurparken en reservaten die een prachtige weerspiegeling zijn van de biodiversiteit van de regio.

Een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in de omgeving is het natuurpark Los Reales de Sierra Bermeja. Dit park bestaat uit meer dan 1.200 meter hoge bergen en is een van de meest ongerepte en onontdekte gebieden in Andalusië. Het park is de thuisbasis van een groot aantal inheemse plantensoorten, waaronder zeldzame exemplaren zoals de Spanish fir. Ook zijn er vele diersoorten te vinden in het park, zoals steenarenden, valken, vossen, wilde zwijnen en herten.

Een ander natuurpark in de omgeving is het natuurpark Alcornocales. Dit park is het grootste kurkeikenbos ter wereld en omvat meer dan 170.000 hectare aan natuurlijke schoonheid. In dit gebied vind je niet alleen kurkeiken, maar ook een verscheidenheid aan andere bomen en planten, waaronder johannesbroodbomen, olijfbomen, esdoorns en wilde jasmijn. Er leven ook verschillende diersoorten in het park, zoals de Spaanse lynx, de Iberische wolf, de rode patrijs en de Spaanse keizerarend.

Daarnaast is er het natuurreservaat van La Laguna de Manilva, een klein maar prachtig wetland dat bekend staat om zijn rijke fauna en flora. Het gebied is de thuisbasis van verschillende vogelsoorten, zoals lepelaars, ooievaars, flamingo's en de zeldzame witte ibis. Naast de vogels zijn er ook verschillende amfibieën en reptielen te vinden in de lagune, zoals de Europese moerasschildpad en de Iberische kikker.

De kustlijn van Manilva is ook erg mooi en heeft diverse stranden die uitnodigen om te ontspannen en te genieten van de zon. Op de stranden vind je verschillende soorten zeedieren, zoals octopussen, zee-egels, inktvissen en schaaldieren. De kliffen langs de kustlijn zijn de thuisbasis van verschillende soorten vogels, zoals aalscholvers, meeuwen en futen.

De flora in de regio van Manilva is ook zeer divers en omvat een grote verscheidenheid aan inheemse plantensoorten, zoals jeneverbessen, rozemarijn, lavendel, wilde orchideeën en amandelbomen. In de lente bloeien er talloze wilde bloemen en planten die het landschap in een kleurrijk tapijt veranderen.

 

 

Toerisme

Manilva, gelegen in de prachtige regio van Málaga, is een plek waar toeristen zich thuis zullen voelen. De regio is rijk aan cultuur, geschiedenis en natuurschoon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebied jaarlijks door duizenden bezoekers wordt bezocht. Hieronder volgt een overzicht van enkele toeristische trekpleisters en bezienswaardigheden in Manilva.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden is Castillo de la Duquesa, een 18e-eeuws fort dat is gebouwd door de Moorse heersers. Het fort is gelegen aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Tegenwoordig is het fort omgebouwd tot een cultureel centrum en vinden er regelmatig exposities en concerten plaats.

Een andere belangrijke trekpleister is de haven van La Duquesa. Deze schilderachtige haven is de thuisbasis van verschillende restaurants, bars en winkels. Hier kan men genieten van een wandeling langs de kade terwijl men de prachtige boten bewondert die in de haven liggen aangemeerd.

Een van de populairste activiteiten in Manilva is wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving, maar de meest populaire is de Sendero de las Viñas. Deze route loopt door de wijngaarden van Manilva en biedt prachtige uitzichten op de bergen en de Middellandse Zee. Het is een gemakkelijke wandelroute die geschikt is voor zowel beginners als ervaren wandelaars.

Voor degenen die van een adrenalinekick houden, zijn er ook mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Zo kan men bijvoorbeeld kajakken, raften, canyoning of mountainbiken in de nabijgelegen bergen.

Een andere bezienswaardigheid is het historische centrum van Manilva. Hier vindt men traditionele witte huizen, geplaveide straatjes en pleinen. Het centrum heeft ook een aantal interessante kerken, waaronder de Iglesia de Santa Ana, een prachtige kerk uit de 16e eeuw.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de regio is er het archeologisch museum van Manilva. Dit museum biedt een kijkje in de geschiedenis van de regio en is gevestigd in een oud fort dat dateert uit de Moorse periode.

Tot slot is er nog de wekelijkse markt van Manilva, een kleurrijke markt waar men allerlei lokale producten en handgemaakte artikelen kan vinden. De markt vindt elke zaterdag plaats en is een geweldige plek om te genieten van de lokale cultuur en sfeer.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy