Het weer in Carmona

current
max

Carmona is een gemeente in de provincie Sevilla..

De gemeente ligt op ongeveer 25 km ten zuiden van de stad Sevilla en heeft ongeveer 30.000 inwoners.

Carmona is bekend om zijn historische stadscentrum, met een prachtige rijke Romeinse en Moorse architectuur.

 

Geschiedenis van Carmona

De historie van Carmona gaat terug tot de prehistorie, met talrijke archeologische vondsten die dateren uit de bronstijd en ijzertijd. In de 8e eeuw v.Chr. werd de stad gesticht door de Tartessianen, een pre-Romeinse beschaving.

Tijdens de Romeinse tijd groeide Carmona uit tot een belangrijke stad, met een rijke economie gebaseerd op landbouw, handel en mijnbouw.

Na de val van het Romeinse Rijk, werd Carmona bezet door de Visigoten en later door de Moren.

Onder de Moorse heerschappij ontwikkelde de stad zich verder, met de bouw van vele prachtige gebouwen en monumenten, zoals de Alcázar, de Torre del Oro en de Basílica de Santa Maria.

 

Natuur

De natuur in Carmona is prachtig, met een uitgestrekt landschap van heuvels, bossen en weiden. Het natuurpark Sierra Norte, gelegen ten noorden van de stad, biedt een geweldige omgeving voor wandelen en fietsen, met een prachtig uitzicht op de omringende bergen en valleien.

Er zijn ook talrijke beken en rivieren die door de gemeente stromen, waaronder de Guadiamar en de Corbones. Deze rivieren zijn een belangrijke bron van water voor de landbouw en de stad.

Carmona heeft een mediterraan klimaat, met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur in januari ligt rond de 12 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in augustus rond de 30 graden Celsius ligt. Er valt weinig neerslag in Carmona, met de meeste regenval in de maanden oktober tot en met april.

Toerisme

Carmona is een prachtige stad met veel historische en culturele bezienswaardigheden.

De oude stadskern is een UNESCO Werelderfgoed en biedt een prachtig panorama van Romeinse en Moorse architectuur. Bezoekers kunnen ook genieten van het prachtige natuurpark Sierra Norte, de vele historische monumenten zoals de Alcázar en de Torre del Oro, en de vele geweldige restaurants en winkels in de stad.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy