Het weer in Sevilla

current
max

Plaza de España

In 2018 verkoos het reismagazine Lonely Planet Sevilla tot de nummer 1 van de wereld in de categorie steden. Lonely Planet stelt: "In de afgelopen 10 jaar heeft Sevilla zichzelf getransformeerd. Ooit een metropool met verkeersopstoppingen die op zijn historische lauweren rustte, is Sevilla nu uitgegroeid tot een stad van fietsen en trams, die graag zijn artistieke verleden nieuw leven wil inblazen."

Met bijna 690.000 inwoners in 2020 is Sevilla qua bevolking de grootste stad van Andalusië en de stad staat bekend vanwege het leven op de straat, Sevilla bruist en op de pleinen en in de bars kun je genieten van het leven, het aroma van de tapas zweeft door de straten.

 

Geschiedenis van Sevilla

De eerste tekenen van leven uit de historie zijn afkomstig van de Tartessos, een iberische stam die woonden in de Guadalqiuvir-vallei. Zij zouden op een eiland in de rivier de stad hebben gesticht.

Later werd de stad bewoond door onder andere de Feniciërs, de Grieken, de Carthagen en de Romeinen. Julius Caesar doopte de stad "Romula" en het werd de belangrijkste stad in de provincie Baetica.

Daarna zwaaiden de Visgoten enkele eeuwen de scepter in de stad en hernoemden die naar "Hispalis", het belangrijkste dat nog overbeeld uit die periode zijn San Leandro en San isidoro, de bisschoppen inTorre del Oro het wapen van de stad Sevilla.

In de 8e eeuw nam de moslim Abd al-Aziz ibn Mussa Sevilla in en veranderde de naam in het Arabische Isbiliyya, waaruit Sevilla voortkomt. De macht over de stad werd overgedragen aan Córdoba.

Inde 12e eeuw werd de stad binnengevallen door de Almohaden. Tijdens hun heerschappij bereikte Sevilla zijn maximale pracht en werd het de belangrijkste stad van Spanje . In die tijd werden de Torre del Oro en de Grote Moskee gebouwd.

In de 13e eeuw werd Sevilla veroverd door de Castiliaans-Leonse koning Fernando III el Santo, waardoor het een van de hoofdsteden van zijn koninkrijk werd.

In de 16e eeuw werden de belangrijkste gebouwen in het centrum van Sevilla gebouwd, zoals onder andere de kathedraal en het stadhuis. Ook het Casa de la Moneda, de universiteit werd opgericht met de eerste drukpers van het koninkrijk Castilië.

Van de 16e tot en met de 19e eeuw deelde de stad in de algehele malaise op het Iberische schiereiland en de echte heropleving van Sevilla begn met de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929 , een feest dat het uiterlijk van de stad aanzienlijk zou veranderen.

In de moderne tijd was de Wereldtentoonstelling van 1992 een grootse gebeurtenis en tegenwoordig is Sevilla één van de belangrijkste steden van Spanje en uiteraard hoofdstad van de gelijknamige provincie.

 

Natuur en klimaat

Voor liefhebbers van natuur- en plattelandstoerisme mag een excursie naar de Cascadas del Hueznar in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla niet ontbreken.

Het zijn prachtige watervallen van kristalhelder water, die in 2001 tot Natuurmonument werden uitgeroepen. Het is een bevoorrechte natuurlijke omgeving, waar een reeks watervallen en natuurlijke poelen ontstaan. Deze worden gevormd wanneer het water van de travertijnen(kalksteen rotsen) valt.

Ook de Cerro del Hierro is een natuurmonument dat we kunnen vinden in het natuurpark Sierra Norte. Het is een gebied van kalksteenrots met een karstreliëf, zeer rijk aan ijzermineralen. Om deze prachtige natuurlijke omgeving te ontdekken kun je het Cerro del Hierro-pad lopen, een kleine route vol grotten en tunnels in de rotsen.

Vroeger werd dit gebied als mijn geëxploiteerd, maar vanwege zijn geologische en landschappelijke waarde werd het in 2003 uitgeroepen tot nationaal monument . Tegenwoordig wordt het gebruikt om sporten te beoefenen, zoals wandelen of klimmen.

Plaza de Toros 

Toerisme

Sevilla staat bekend als dé fietsstad van Spanje en er is dan ook geen betere manier om de stad te doorkruisen. Een totaal van 170 kilometer aan fietspaden zorgen voor een veilige basis.

Bezoek monumenten zoals het Plaza de España, de Catedral, het Archivo de Indias en het Alcázar. Daanraast is Sevilla een echte kunststad met tal van musea waarin de oudheid van de Romeinen naast het modene Museum voor Schone Kunsten kan bestaan. Voor de liefhebbers van Andalusië is een bezoek aan het Museo de Artes y Costumbres Populares een aanrader.

Al fietsend door Sevilla zul je veel plaatsen herkennen, de stad heeft als filmset gediend voor vele populaire films en series waaronder Star Wars en Game of Thrones.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy